Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haz 07, 2020 (0) yorum

Araç sahipleri yeni bir araç satın aldıklarında ilk olarak Trafik sigortası yaptırırlar fakat aracınızı kazalara ya da doğal afetlere karşı korumanın yolu kasko sigortası yaptırmaktan geçiyor.

Günden güne trafiğe çıkan araç sayısı artıyor ve acemi sürücüler yeni araçları ile yola çıkıyor. Siz iyi bir şoför olduğunuzu düşünseniz bile yolunuzda giderken veya aracınız park halinde iken kazaya karışma olasılığınız çok yüksek. Kaza geliyorum dese ve siz kazaya karışmasanız bile küresel ısınma sebebi ile birbirine giren mevsimler her an dolu yağdırarak aracınızı delik deşik edebilir. Bizden söylemesi..

Ancak kasko yaptırırken de dikkatli olmanız gerekiyor. Şayet poliçenizde yer alan detayları okumaya vakit ayırmaz veya acentenizden detayları öğrenmezseniz poliçe yaptırırken uygun diye aldığınız Kasko Sigorta poliçeniz hasar anında sizi mağdur edebilir ve cebinizde para çıkmasına sebep olabilir.

Kasko Sigorta priminizi attırabilir veya gereksiz gördüğünüz teminat ve hizmetleri minimuma düşürebilirsiniz. Neredeyse tüm Sigorta Şirketlerinde Kasko Sigorta teklifinize ekleyip çıkarabileceğiniz veya muafiyetli olarak ekleyebileceğiniz teminatlar bulunmaktadır.

İşte kasko yaptırmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken hususlardan bazıları;

  • Poliçenizde yazan araç değeri : Aracınızın değeri düşük veya yüksek girilmiş olabilir bu durumda eğer düşük fiyat girildi ise ilk aşamada poliçe fiyatınız düşse bile hasar ödeme anında sorun yaşayabilirsiniz,
  • Teminat limitleriniz : Eğer poliçenizde bulunan teminat limitleriniz düşük ise poliçe fiyatınız düşük çıkar ama kaza anında hasar tutarının bir kısmını siz ödemek zorunda kalabilirsiniz,
  • Deprem sel, grev ya da lokavt teminatları : Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi her an arabanıza dolu yağabilir,
  • Aksesuar Teminatı : Eğer aracınızın üzerinde orijinal olmayan parçalar var ise çalınma ve hasar anında ödenmesi için muhakkak poliçenize ekli olması gerekiyor,
  • Yeni Değer Klozu : Eğer aracınızı Sıfır km. olarak yeni aldıysanız, poliçenizde Yeni Değer Klozu eklettiğinize emin olmanız sizin yararınıza olacaktır. Eğer kasko sigorta poliçenizde “Yeni Değer Klozu” teminatınız var ise aracınızın poliçe süresi içerisinde yanması, çalınması ve pert olması yani tam hasara uğraması durumunda ödenecek tazminat ödemesi, aracın marka, model, tip ve aksesuar özellikleri aynı olan yenisinin hasar tarihindeki anahtar teslim satış fiyatı üzerinden olacaktır.

Comment (0)

WhatsApp'tan Yazın whatsapp
tr_TRTürkçe
en_USEnglish tr_TRTürkçe